Bristningar uppstår ofta då huden sträckts ut snabbare än den hunnit växa till sig och anpassa sig, vid till exempel volymökning av underliggande muskulatur, fett eller annan vävnad. De vanligaste ställena hudbristningar sitter på är på höfterna eller låren. Det är vanligast att det är kvinnor som får hudbristningar, framförallt på grund av de hormonomställningar som sker i en kvinnas kropp genom livet, så som när unga kvinnor går igenom puberteten och får kvinnliga former och vid graviditet. Även viktuppgång och viktminskning är en vanlig orsak till hudbristningar. Det är även inte ovanligt att män får bristningar, framförallt vid viktuppgång, men även hos kroppsbyggare, där huden blivit övertänd av snabb muskeltillväxt.

 

Rekommenderad behandlingar

 

Microneedling är den mest kraftfulla behandlingen av hudbristningar. Microneedling är kliniskt bevisad att dramatiskt minska de flesta typer av brister i huden såsom acne ärr, kirurgiska ärr, fina linjer, rynkor, förstorade porer och hudbristningar. Behandlingen använder sig av en pennliknande apparatur som innehåller mikronålar som skapar en serie mindre vertikala penetrerande hål i huden.  Varje punkt stimulerar till kollagennybildning och ökad elasticitet vilket resulterar i en slätare, jämnare hud med mindre synliga hudbristningar. Under behandlingen applicerar vi även stretch mark serum, bioaktiva substanser som innehåller hyaluronsyra och en vitamincocktail som absorberas djupt in i huden. För bäst resultat rekommenderas vanligtvis 4-6 behandlingar med 3 veckors intervall beroende på hudtyp och hur mycket bristningar man har. 

Plasma pen genererar energi som i plasmaform utlöses i form av en liten blixt när nålen når ca 0,5mm från huden. Nålen ska således inte sättas an mot huden. Den allra yttersta delen av epidermis, 0,06mm, förkolnas och en liten sårskorpa bildas i form av en prick. Tack vare den högra temperaturen bli såret helt sterilt. Sårskorpan sitter kvar i några dagar och faller av naturligt när allt under har läkt ut helt.

Med Plasma pen oftast räcker det med en eller 2 behandlingar / år för att uppnå önskat resultat.

Behandling av hudbristningar i Stockholm

collage.png

Ta första steget och boka tid för en separat konsultation. Vi ska berätta mer om hur ska du behandla just dina bristningar för att får bästa möjliga resultat.  Här går vi igenom vad du bör tänka på och självklart svarar vi på alla dina frågor. 

images.jfif