RYNKOR OCH RYNKBEHANDLINGAR I STOCKHOLM

Från 25-års åldern börjar de första ålderstecknen synas på hudens yta. Först syns fina linjer och rynkor, minskad volym och elasticitet blir märkbara allt eftersom tiden går. Genom att förstå hur inre och yttre faktorer påverkar hudens struktur och funktion kan vi fatta informerade beslut om behandling och vård.

1. Fina linjer och rynkor är vanligtvis de första tecknen på hudens åldrande.

Vi åldras alla olika och hur vi åldras beror på arv och livsstils.  Små, ytliga rynkor, även kallade skrattrynkor eller kråksparkar, börjar synas i ögonvrårna. De kan uppkomma i 30-års åldern. De här fina linjerna  följs sedan av rynkor i pannan. Först syns de bara när huden rör sig när vi ändrar ansiktsuttryck och de kallas även dynamiska rynkor.

Den är bästa period när man kan börja med  OXYGEN therapy, HYDRAFACIAL behandling, COLD PLASMA hem behandling eller MICRONEEDLING (naturlig kollagen induktion) behandling bara ett gång i månad för att hindra uppkomsten av rynkor. 

Smooth Shiny Skin
Smiling Mature Woman

2. Minskad volym

Det kan vara svårt att se minskad volym och otydligare ansiktskonturer. Minskad ansiktsvolym brukar resultera i slappare hud, att kinderna blir plattare och att man börjar få en s.k. kalkonhals, läpparna brukar vara när läppstiftet börjar ”blöda”, vecken som utvecklas mellan näsvingen och mungipan kallas nasolabiala veck och de hänger också ihop med slapp hud och minskad volym. Hela ansiktsuttrycket kan ändras och ansiktet kan se negativt, ledset eller trött ut. den kan uppkomma i 38-års åldern och senare. 

I den här perioden behöver hud avancerade hudbehandlingar som Microneedling 2 - 4 gånger med 2 veckor mellanrum. För bästa möjligt resultat på naturlig sätt man kan kombinera Microneedling med Plasma pen. Detta för att förbereda huden så bra det går och se till att den har de bästa förutsättningarna med att vara återfuktat och fräsch. 

3. Minskad elasticitet och djupa rynkor

När huden mognar blir dess struktur svagare och förlorar elasticitet och fasthet. Huden blir också torrare, påminner lite om kräppapper och tappar den lyster som vi förknippar med ungdomlig hud. Muskulaturens aktivitet i kombination med nedsatt elasticitet och minskad volym leder till permanenta rynkor. Oftast brukar man se dem hos personer som är 50+. Hur många rynkbehandlingar för mognar huden med djup rynkorna kan man behövs, beror på vilken typ av rynkor det rör sig om samt vad den underliggande orsaken är. 

För att minska dem djupa rynkor, återfukta och förbättra hud kondition, struktur och textur, kombination av  microneedling och plasma pen är bästa rekommendation för att stimulera egen kollagen och uppstarka minskad elasticitet på naturlig sätt. Oftast räcker det med en till 4 behandlingar för att uppnå önskat resultat. Avslappnad ögonlöckar, kråksparkar, rynkor runt munnen eller pannan man ska okså behandla med plasma pen som ge mest effektive resultat. 

Smiling Elderly Woman
images.jfif

Före och Efter