Hyperpigmentering är en term som används för att beskriva en ojämn hudton. Det är resultatet av en överproduktion av melanin. Melanin ger huden och håret sin färg, och den absorberar även värme från solen och skyddar huden mot skadliga effekter från UV-ljus. Olyckligtvis kan hormoner, överdriven solexponering, eller ärrbildning leda till en överproduktion av melanin och resultera i en fläckig och/eller ojämn hudton.

 

Hormoner

En hormonrelaterad form av hyperpigmentering kallas melism. Melism är ett tillstånd som oftast upplevs hos kvinnor som är gravida (det är därför det även kallas "graviditetsmask") vilket är resultatet från en ökning av hormoner. Melism kan också orsakas från användningen av preventivmedel, kosmetika eller läkemedel.

 

Solexponering

Det är inte ovanligt att bruna fläckar bildas på huden när den upprepade gånger utsätts för de skadliga effekterna av UV-ljus från solen. Anledningen till att bruna fläckar uppstår beror på att ett överskott av melanin tillverkas för att skydda huden mot solen och dess strålar.

 

Post-inflammatorisk hyperpigmentering

Det finns en tredje form av hyperpigmentering, vilken kallas post-inflammatorisk hyperpigmentering. Detta är en mörkfärgning av huden som uppstår från ärrad hud, hud som drabbats av akne eller andra hudskador.

Hyperpigmentationbehandling i Stockholm

vrat no logo phibright.jpg
images.jfif
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1