top of page

Manuell lymfmassage i Stockholm

Manuell lymfmassage, även känd som manuell lymfdränage eller lymfdränagemassage, är en specifik massageteknik som fokuserar på att stimulera lymfsystemet. Lymfsystemet är en del av det cirkulatoriska systemet och är ansvarigt för att transportera lymfa, en klar vätska som innehåller vita blodkroppar, proteiner och avfallsprodukter, genom kroppen. 

Massage Therapy

Vad är inklusive i Lymfmassage?

Konsultation 

Torrborstning

Manuell Lymfmassage 

GUA SHA dränage

​Djupandning - Detox och Anti-stress

Anpassat rådgivning 

Ryggmassage (add-on 25min / 590 kr)

Pressoterapi (add-on 20 min / 490kr)

FIR BASTU, GERMANIUM STEN, PEMF, RLT (add-on 15 min / 590 kr)

HELA KROPPEN - Lymfmassage, torrborstning, djupandning 
90 minuter, 1390 kr

ANSIKTE + HÅRBOTTEN - Lymfmassage, torrborstning, akupressure
45 minuter, 690kr

Ryggmassage (add-on 25min / 590kr)

Pressoterapi (add-on 20min / 490kr)

FIR BASTU, GERMANIUM STEN, PEMF, RLT (add-on 15 min / 590 kr)

Här är några grundläggande aspekter av manuell lymfmassage:

Lätt Tryck och Rytmiska Rörelser:

 

  • Manuell lymfmassage utförs med mycket lätt tryck och rytmiska, cirkulära rörelser. Detta skiljer sig från traditionell massage, där trycket ofta är djupare

 

Stimulering av Lymfkärl:

 

  • Massagen syftar till att stimulera lymfkärlen och lymfnoderna för att öka flödet av lymfa genom kroppen. Det hjälper till att rensa ut överflödigt vätska och toxiner.

 

Riktning av Dränage:

  • Massage utförs oftast i riktning mot lymfkärlens naturliga flöde för att underlätta avlägsnandet av lymfa från vävnaderna.

 

Användning av Lätt Dränerande Tekniker:

 

  • Terapeuten kan använda specifika tekniker, såsom stationära cirkulära rörelser, pumpande rörelser och mjuka tryck, för att främja lymfatisk dränering.

Minskning av Svullnad och Främjande av Lymfflöde:

 

  • Huvudsyftet med manuell lymfmassage är ofta att minska svullnad, förbättra lymfflödet och främja ett hälsosamt lymfsystem. Det kan vara särskilt användbart efter kirurgi eller vid ödem (vätskeretention).

Stöd för Immunsystemet:

  • Eftersom lymfsystemet är en viktig del av immunsystemet, kan manuell lymfmassage stödja immunsystemets funktion genom att öka rörligheten av vita blodkroppar och underlätta elimineringen av avfallsprodukter.

 

Individuell Anpassning:

 

  • Manuell lymfmassage kan anpassas för att möta individuella behov och hälsotillstånd. Det kan utföras på olika delar av kroppen beroende på områden som kräver dränering.

Experten tipsar:

Det är viktigt att manuell lymfmassage utförs av en välutbildad Lymfmassage terapeut, eftersom tekniken kräver specifik kunskap om lymfsystemet och dess funktion. Kunder som överväger manuell lymfmassage bör konsultera med en Cidesco gödkänd Hud och Spa terapeut eller hälso- och sjukvårdspersonal för att avgöra om det är en lämplig behandlingsmetod för deras individuella behov.

PhiAcademy Master and skintherapist Bojana Klikovac

Mental, emotionell och fysisk hälsa är min passion.

​​Min vision att främja välbefinnande med fokus inom holistiska behandlingar.

LOGO_OKRUGLI-removebg-preview.png
bottom of page