PERMANENT MAKE UP AV LÄPPARNA

EN PERMANENT MAKE UP AV LÄPPARNA KAN VARA TILL STOR HJÄLP FÖR DEN SOM HAR OSYMMETRISKA LÄPPAR ELLER OJÄMN LÄPPLINJE. DET KAN ÄVEN PASSA BRA FÖR DEM SOM HAR DÅLIGT MED FÄRG I SINA LÄPPAR. DÄR MAN KAN JOBBA UPP EN NATURLIG OCH FIN FÄRG FÖR ATT GE MER SYNLIGHET.

BEHANDLINGSTID

från 120 - 180 min

SMÄRTA

individuell

KONSULTATION

separat - valfri | hudanalys - valfri

EFFEKT TID   

upp till 5 år

SMÄRTSTILLANDE

lokal kräm

PATCH TEST

om man har allergi

FULL LÄKNINGSTIDEN

4 veckor

RISKER OCH KOMPLIKATIONER

kräva hälsodeklaration här

HAR GAMMAL TATUERING

skicka foto här

EFTERVÅRD

Det förekommer en lätt svullnad efter behandlingen som kan vara i 1 - 2 dagar (Det går bra att dämpa med nedkyld kompress). Upp till en vecka efter behandling kommer läpparna vara mörkare än det slutliga resultatet. Efter full läkningstid blir färgen 40-60 % ljusare. Pilla aldrig bort eventuella skorpor på egen hand, det kan ta med pigmenten.


Under den första dagen:

Tvätta lätt och försiktigt av läpparna med en blöt bomullsrondell varje halvtimma/timma, utan att gnugga. Försök att avlägsna eventuell sårvätska för att förebygga nya skorpor.

Under de första 3 dagarna:

De första 3 dagarna ska du ta dina herpes tabletter som är antingen Aciklovir eller Zavirox 1000 mg/dag eller valaciclovir or valtrex som är lite starkare och intagen av de ska vara 500mg/dag från första dag som behandligen gjordes. Dessa tabletter kan du få be om att få utskrivet av din närmaste vårdcentral. Viktigt att dessa tas för att förhindra herpes i det behandlade området då vi människor har lätt att utveckla herpes.

Viktigt att följa dessa skötselråd för att få så fint resultat som möjligt under läkningstiden och efteråt. Emellanåt kan du stryka över läpparna med vaselin eller bivaxet som du får med dig efter behandlingen.

De första 2-3 dagarna ska du smörja med bivax 3 ggr om dagen. Efter de 3 dagarna applicerar du bivax när du känner att det behövs. Färgen och intensiteten även tjockleken är mer intensiv de första 5 dagarna sedan får du en mer natulig look.

De första 7 dagarna ska du undvika:
- Linser.
- Pilla eller dra inte bort skorpor utan dessa måste falla bort naturligt för att inte orsaka ärr eller ge infektioner.
- Att svettas
- Utmanande idrott
- Simning
- Bastu
- Sola (Både solarium & naturligt)
- Kliande, pillande, gnuggande på det behandlade området
- Orena miljöer, soprum och liknande
- Alkohol då det leder till långsammare läkning proces.

Missa inte premium hudvård efter behandlingen för bästa resultat.

KONTRAINDIKATIONER

Vid något av följande tillstånd utför vi ej permanent make up eller vid vissa fall först efter konsultation med din läkare.


- Huden får inte vara i den inflammatoriska processen eller processen för helande och regenerering före varje behandling,
- Allergier mot behandlingen material,
- Epilepsi,
- Autoimmuna sjukdomar,
- Blodförtunnande behandlingar/mediciner,
- Högt blodtryck,
- Eksem eller inflammation i området som ska pigmenteras,
- Infektioner med feber,
- Blödarsjuka (hemofili),
- Hudsjukdomar i området som ska pigmenteras,
- Dålig läkning av huden (keloid ärrbildning),
- Hepatit A, B, C, D, E, F / HIV+
- Ha sår, utslag, eksem eller pågående herpes på området,
- Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området,
- Gravid/Ammar,
- Det måste gå minst 3 månader från att du gjort fillers i läpparna,
- Gjort djupgående hudbehandling i området senaste 2 veckorna (laser, kemisk peeling mm.),
-18-årsgräns.

BEHANDLINGSDAG

Innan alla behandlingar påbörjas är du välkommen till oss på en kostnadsfri konsultation:


- på telefon nummer +46/762263919 - e-post utbildning@beautyphix.center Permanent make up av läppar börjar med att videsinfekterar huden och hittar en passande läppkontur som du gillar och som passar dig. Att bestämma form kan ta allt ifrån 10 minuter upp till en timme. När vi har kommit överens om form kommer vi att välja önskad pigment. Vi kommer inte att börja processen förrän du och terapeuten är överens och de är väldigt viktigt för oss att du som kund är 100 % nöjd med formen och pigment. Du kommer att få titta i spegeln några gånger under behandlingen och vara med i processen av dina nya läppar. Skulle det vara något som du önskar att korrigera, går det bra att göra vid första behandlingstillfället, dock inte vid återbesöket mellan 4 - 6 veckor. Vid tatuering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat. Antingen med en lätt inskuggning eller helt ifyllda läppar, beroende på vilken behandling du väljer. När läppar är klara, får du information om eftervården som är viktig att följa för att få bästa resultat efter läkning. Glöm inte, för bästa läkningsresultatet är eftervård 50% avarbetet.. Upp till en vecka efter behandling kommer läpparna vara mörkare än det slutliga resultatet. Efter full läkningstid blir färgen 40-60 % ljusare. Hållbarheten för en läpptatuering är ca 3-5 år. Det är ditt ansvar att boka det kostnadsfria återbesöket mellan 4 - 8 veckor efter behandling. Boka därför detta SAMMA DAG som du bokar in första besöket så att tiderna inte tar slut. OBS ! Om du har en gammal tattoo sen tidigare som gjorts på en annan salong du måste först skicka foto till e-post utbildning@beautyphix.center för att vi ska kunna konstatera om det är möjligt att genomföra en permanent make up behandling eller tatueringsborttagning.

ATT TÄNKA PÅ

Följande ingrepp/behandlingar får ej utföras:


SAMMA DAG SOM BEHANDLING:
- koffein, tänk på att många energidrycker, liksom te och kaffe innehåller koffein.
- huvudvärkstabletter som aspirin och andra mediciner som innehåller acetylsalicylsyra då dessa verkar blodförtunnande och därmed ökar risken för mindre blödningar (alvedon går bra).
MINST TVÅ DAGAR FÖRE BEHANDLING:
- Alkohol eftersom det ökar risken för mindre blödningar vilket i sin tur påverkar läkningsprocessen och resultatet. 30 DAGAR FÖRE INBOKAD BEHANDLING:
- Botox/fillers
- Laserbehandlingar
- Kemisk peeling
- Utsätta huden för starkt solljus.
- Användandet av Fruktsyror(AHA) samt mjölksyror (BHA) på området som ska behandlas.

images.jfif