Med eyeliner kan du även justera formen på dina ögon. För en mer mandelformad ögonkontur kan man tatuera en förlängning utåt i yttre ögonvrån. Det finns också tekniker för att förstora eller förminska ögonen med hjälp av eyeliner. Har du glesa, ljusa fransar kan du få dem att se fylligare ut med hjälp av en markering inne i fransraden och mellan fransarna. Då ser dina fransar både mörkare och tätare ut.

eyeliner makeup

BEHANDLINGSTID

från 60 - 150min

SMÄRTA

individuell

KONSULTATION

separat - valfri | hudanalys - valfri

EFFEKT TID   

upp till 5 år

SMÄRTSTILLANDE

lokal kräm

PATCH TEST

obligatorisk

FULL LÄKNINGSTIDEN

4 veckor

RISKER OCH KOMPLIKATIONER

kräva hälsodeklaration här

HAR GAMMAL TATUERING

skicka foto här

EFTERVÅRD

Det förekommer en lätt svullnad efter behandlingen som kan vara i 1 - 2 dagar (Det går bra att dämpa med nedkyld kompress). Upp till en vecka efter behandling kommer läpparna vara mörkare än det slutliga resultatet. Efter full läkningstid blir färgen 40-60 % ljusare. Pilla aldrig bort eventuella skorpor på egen hand, det kan ta med pigmenten.


Under de första 3 dagarna:
Svullnad kan dämpas med kalla kompresser.
Badda med koksalt och smörj med vaselin på en bomullstops över det tatuerade området ca 3 ggr per dag i minst 3 dagarna.
De första 7 dagarna ska du undvika:
- Linser
- Pilla eller dra inte bort skorpor utan dessa måste falla bort naturligt för att inte orsaka ärr eller ge infektioner
- Make up och mascara i minst 1 vecka.
- Att svettas
- Utmanande idrott
- Simning
- Bastu
- Sola (Både solarium & naturligt)
- Kliande, pillande, gnuggande på det behandlade området
- Orena miljöer, soprum och liknande
- Alkohol då det leder till långsammare läkning proces. Missa inte premium hudvård efter behandlingen för bästa resultat.

KONTRAINDIKATIONER

Vid något av följande tillstånd utför vi ej permanent make up eller vid vissa fall först efter konsultation med din läkare.


- Ha fransförlängning - Använda någon sorts fransnäring/serum 3 månader innan - Huden får inte vara i den inflammatoriska processen eller processen för helande och regenerering före varje behandling,
- Allergier mot behandlingen material,
- Epilepsi,
- Autoimmuna sjukdomar,
- Blodförtunnande behandlingar/mediciner,
- Högt blodtryck,
- Eksem eller inflammation i området som ska pigmenteras,
- Infektioner med feber,
- Blödarsjuka (hemofili),
- Hudsjukdomar i området som ska pigmenteras,
- Dålig läkning av huden (keloid ärrbildning),
- Hepatit A, B, C, D, E, F / HIV+
- Ha sår, utslag, eksem eller pågående herpes på området,
- Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området,
- Gravid/Ammar,
- Gjort djupgående hudbehandling i området senaste 2 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.),
-18-årsgräns.

BEHANDLINGSDAG

Innan alla behandlingar påbörjas är du välkommen till oss på en kostnadsfri konsultation:


- på telefon nummer +46/762263919 - e-post utbildning@beautyphix.center Permanent eyeliner utförs lite olika beroende på önskat resultat. Antingen genom en tunn linje (fransmarkering) för en naturligare inramning av ögonen, eller en något tjockare linje för en mer markant eyeliner med eller ej vinge. Behandling börja med desinfektera huden och börja processen med att hitta en passande eyelinerform till dig. Att bestämma form kan ta allt ifrån 10 minuter upp till en timme. När vi har kommit överens om form kommer vi att välja önskad pigment. Vi kommer inte att börja processen förrän du och terapeuten är överens och de är väldigt viktigt för oss att du som kund är 100% nöjd med formen och pigment. Du kommer att få titta i spegeln några gånger under behandlingen och vara med i processen av dina nya eyeliner. Skulle det vara något som du önskar att korrigera, går det bra att göra vid första behandlingstillfället, dock inte vid kostnadsfri återbesöket. När eyeliner är klara, får du information om eftervården som är viktig att följa för att få bästa resultat efter läkning. Glöm inte, eftervård är 50% av eyeliner bästa läka resultatet. Upp till en vecka efter behandling kommer eyeliner vara mörkare än det slutliga resultatet. Efter full läkningstid blir färgen 40-60 % ljusare. Det är ditt ansvar att boka det kostnadsfria återbesöket mellan 4 - 8 veckor efter behandling. Boka därför detta SAMMA DAG som du bokar in första besöket så att tiderna inte tar slut. Detta är på grund utav att ca 50 % av pigment kommer att blekna bort efter 7-10 dagar efter första behandlingen, då huden bildar en väldigt tunn skorpa som faller av och i sin tur drar med sig en del av pigment. OBS ! Om du har en gammal tattoo sen tidigare som gjorts på en annan salong du måste först skicka foto till e-post utbildning@beautyphix.center för att vi ska kunna konstatera om det är möjligt att genomföra en permanent make up behandling eller tatueringsborttagning.

ATT TÄNKA PÅ

Följande ingrepp/behandlingar får ej utföras:


SAMMA DAG SOM MICROBLADING BEHANDLING:
- koffein, tänk på att många energidrycker, liksom te och kaffe innehåller koffein.
- huvudvärkstabletter som aspirin och andra mediciner som innehåller acetylsalicylsyra då dessa verkar blodförtunnande och därmed ökar risken för mindre blödningar (alvedon går bra).
- fransförlängning MINST TVÅ DAGAR FÖRE MICROBLADING BEHANDLING:
- Alkohol eftersom det ökar risken för mindre blödningar vilket i sin tur påverkar läkningsprocessen och resultatet. 30 DAGAR FÖRE INBOKAD BEHANDLING:
- Botox/fillers
- Laserbehandlingar
- Kemisk peeling
- Utsätta huden för starkt solljus.
- Användandet av Fruktsyror(AHA) samt mjölksyror (BHA) på området som ska behandlas.

images.jfif

Kosmetisk tatuering av eyeliner i Stockholm