PHI-ION (Plasma impulser) har gjort det möjligt för estetiker att behandla tecken på åldrandet utan att egentligen skära i huden. Plasmatekniken har många användningsområden, som: ögonlocksrekonstruktion (blepharoplasty), avlägsnande av linjerna runt munnen, förbättring av utseendet på många typer av ärr, ansikts- och nacklyft, och behandling av ett antal hudfel. Plasmabehandlingenger bäst resultat tillsammans med microneedling. Detta för att förbereda huden så bra det går och se till att den har de bästa förutsettningarna med att vara återfuktat och fräsh. 

sweden.png

BEHANDLINGSTID

från 15 - 150 min

SMÄRTA

individuell

KONSULTATION

separat - valfri | hudanalys - valfri

EFFEKT TID   

upp till 1 år

SMÄRTSTILLANDE

lokal kräm

ALLERGIETEST

valfri 

FULL LÄKNINGSTIDEN

2 veckor

RISKER OCH KOMPLIKATIONER

kräva hälsodeklaration här

SPECIELL EFTERFRÅGAN

skicka foto har

EFTERVÅRD

Omedelbart efter behandlingen kan det finnas en brännande känsla. Detta kommer vanligtvis att minska under resten av dagen, om det är särskilt obekvämt eller kvarstår under en längre period, kan en antiinflammatorisk medicin som ibumetin eller ipren tas.


Efter behandling är det normalt att det har någon svullnad. Detta är speciellt runt ögonen och kan vara i flera dagar och kan leda till störningar i synen under den inledande perioden. Kall kompressor eller is kan appliceras för att minska svullnaden. Om svullnaden är svårare kan en antiinflammatorisk medicin och / eller anti-histamin bidra till att lindra svullnaden. Skorpor kommer vanligen att utvecklas över det behandlade området, detta kommer i första hand att vara brunt eller svart på ytan av huden och flaga av under de följande dagarna. Det kan ta över 2 veckor att helt försvinna. Efter skorporna har trillat av kommer en ny, rosa hud, denna huden måste skyddas från direkt solljus i minst 3 månader. Efterbehandlingen är mycket viktig och måste följas noggrant. Observera att när skorporna trillat av kan rodnaden att finnas kvar under de följande veckorna till månader. Det är viktigt att inte röra på denna skorpa eftersom det kan leda till infektion eller ärrbildning. Ibland kan det behandlade området bli lite grått, det här är en del av den normala läkningsprocessen och kommer att förbättras med tiden. Om det börjar bli varmt eller rött eller om det förekommer någon annat obehag, vänligen kontakta kliniken för råd, eftersom det kan tyda på att en infektion har utvecklats. Det är viktigt att hålla behandlingsområdet rent, torrt och skyddat med ett högt solskyddsmedel i ca 3 månader. Använd inte alkoholbaserade rengöringsmedel.

OM BEHANDING

Plasma pen behandlingen baseras på att skapa en serie punkter tangerande rynkorna i huden; processen startar omedelbart en sammandragande och stramande reaktion hos hudfibrerna som ger en föryngrande och åter modellerande effekt.


PHIION plasma pen används vid proceduren. Principen med att använda plasma involverar jonisering av gaser från luften i atmosfären för att skapa mikroelektroniska urladdningar som i sin tur orsakar sublimering av överblivet/hängande ytligt skinn. Den här metoden kan användas för att behandla specifika områden utan att skada den närliggande vävnaden eller att applicera värmeenergi till denna. Plasma pen tillhandahåller en effektiv icke-kirurgisk behandling för till exempel hängande ögonlock, halslyft, ärr behandling inkluderande akne dito så väl som reducering av rynkor. Proceduren kan också användas för att ta bort missfärgningar i huden. Denna revolutionerande metod har förmågan att utföra behandlingar och att uppnå resultat jämförbara med kosmetisk kirurgi inkluderande: Ögonlocks korrektion, halslyft, akne ärr, stretchmärken, linjer och rynkor (till exempel kråkfötter, marionett linjer (runt munnen), åldersfläckar osv. Oftast räcker det med en behandling för att uppnå önskat resultat. Efter en månad är det lämpligt med ett återbesök då terapeuten bestämmer om det är nödvändigt med ytterligare behandling. Resultatet förväntas att hålla i åtminstone 9 månader.

KONTRAINDIKATIONER

Är jag en lämplig kandidat för plasmaljusbehandling?
På konsultationen kommer vi närmare gå igenom din hälsostatus, risker, förväntningar och skötselråd, men det finns några omständigheter/diagnoser som gör att man inte kan behandla.


Svarar du ja, på någon av följande frågor, så är du tyvärr ingen lämplig kanditat för denna behandling.
• Gravid, eller ammar
• Har pacemaker
• Har hepatit C?
• Ligger du på mellan 4-6 på fitzpatrick's skala? (Är du lätt mörkhyad - svart)
• Nedsatt allmäntillstånd/feber
• Blödarsjuka/blodförtunnande medel
• Aktiv Acne, Rosacea, eksem, dermatit eller andra inflammatoriska tillstånd
• Okontrollerad Diabetes
• Hudsjukdomar t.ex Erysipelas, Lupus, Sklerodermi
• Keloid/Hypertropisk ärrbildning
• Någon form av Cancer eller pågående behandling
• Aktiv Psoriasis eller andra kroniska inflammationer
• Accutane, laserbehandling, kemisk peeling senaste 6 mån
• Fillers eller botox inom de senaste 3 veckorna
• Retinol-A, exfolierande produkter, droger eller alkohol senaste 24tim
• Läkemedel med Acetylsalicylsyra senaste 4 dagarna
• Aktiv Herpes Simplex eller tidigare utbrott (läkemedel måste tas 48tim före och efter behandling)

Plasma pen behandling i Stockholm