prp-tourmedical-cosmetic-treatment-kusad

BEHANDLINGSTID

från 30 - 120 min

SMÄRTA

inte

KONSULTATION

kostnadsfri 15minuter

EFFEKT TID   

4+ månader

HUDANALYS

inklusiv

PATCH TEST

om man har allergi 

EFEKT TID MED HEMVÅRD

6+ månader

RISKER OCH KOMPLIKATIONER

kräva hälsodeklaration här

SPECIELL EFTERFRÅGAN

skicka foto här

EFTERVÅRD

Första dagen


Tvätta inte ditt ansikte minst på 5 timmar, optimalt 12 timmar efter behandlingen säkerställa optimal effekt av PhiFace masken. 48 timmar efter behandling. Applicera inte smink på behandlade delar i ansiktet inklusive ögonlock. Inom de närmaste 3 dagar efter behandlingen Tillämpas speciell typ av hygienprodukter (PhiSoothing Cream och Ultimate Skin Cocktail) enligt instruktioner för användning. Snälla använd inga andra krämer förutom de som tillhandahålls i syfte att förhindra eventuell infektioner eller allergiska reaktioner. Första veckan efter behandlingen Utsätt inte ansiktet för direkt solljus de 2 första dagarna, använd sen även mörka solglasögon och keps, undvik badanläggning, sola, solarium, bastu, skönhetsbehandlingar och intensiv träning tillsammans med svettning (sportaktiviteter), kontakt med damm (hushållssysslor, etc). Detta gäller första veckan. Botox och fillers behandlingar kan göras senast 3 veckor före och tidigast 3 veckor efter PhiLings. Eftevården har stor betydelse för resultatet och behandlaren kan inte kan hållas ansvarig vid felaktig efterbehandling.

BEHANDLINGSDAG

PhiLings är en avancerad microneedlingsteknik som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt.


PhiLings Microneedling rekommenderas till: . Huduppstramning och -föryngring . Fina linjer och rynkor . Stora porer . Oren hud och acne . Milier, keratosis pilares . Pigmenteringar . Ärr, inclusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador . Hudbristningar . Alopecia . Scurf Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Svullnad kan bli märkbar även på den andra dagen och en röd eller rosa nyans kvarstår i 1-3 dagar, det kan liknas med en måttlig solbränna. Är huden svullen och kraftig irriterad bör du undvika smink och alkoholbaserade toner. Är du osäker vad som passar din hud så kan vi sätta ihop ett 10-dagar paket till dig. Behandlaren rådger alltid om vad som specifikt bör und-vikas dagarna efter behandlingen. Ta det lugnt, drick mycket vatten och undvik träning, bastu, swimmingpool och spraytanning.

KONTRAINDIKATIONER

Vad skall man tänka på innan behandlingen?


Kombination med vissa behandlingar, mediciner samt hudvård kan påverka behandlingsresultatet, därför är det viktigt att terapeuten alltid informeras om detta ändrat sig eller ifall något tillkommit sedan konsultation gjordes.
Man kan med fördel exfoliera huden ett par dagar innan behandling, för att få bort döda hudceller.
Viktigt att huden ser normal ut och inte har några irritationer vid behandlingstillfället.
Vid behandling mot håravfall är det viktigt att håret är rentvättat och att man inte har i några stylingprodukter.

Du bör inte ha vid behandling:

- Vara gravid

- Ha pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet

- Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemedicinier).

- Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, filler, laser, kemisk peeling mm.)

- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.

OM MICRONEEDLING

Vad är Microneedling


Microneedlingsbehandling är helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt. Enkelt beskrivet, orsakar dermapen en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan. Den börjar producera nytt kollagen och det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. En microneedling behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger. ​Oftast behövs en behandlingskur på 2-6 behandlingar beroende på hudens kondition och tillstånd med 2 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. ​Behand-lingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskade resultat. Inför behandlingen bokas man in på ett första möte, för att få mer information om hur behandlingen går till och tekniken som används. Det är viktigt att man går igenom vilka förväntningar och önskemål man har och vilka begränsningar som finns, dvs vad man kan åstadkomma. Man går igenom tidigare medicinsk historik, kontraindikationer och andra pågående behandlingar. Det är av yttersta vikt att man svarar så sanningsenligt som möjligt för att få rätt bedömning. Terapeuten behöver titta och känna på området och huden som skall behandlas för att bilda sig en uppfattning, därför kan man vara tvungen att avlägsna make-up ifall man har det. Man går igenom vad man bör tänka på före och efter en behandling. Man kan även få tips om andra behandlingar som kan göras i kombination för ytterligare effekt. Man får råd om upplägg av kur, antal behandlingar och pris för detta. Bra att passa på att ställa så många frågor som möjligt, så att du känner dig säker inför behandlingen.